Kategoriler

Pasta Pastane Pastacılık Çevre

Pasta

 Pasta, içine katılmış çeşitli gıda maddeleri ile özel bir tat verilmiş, fırında veya başka bir şekilde pişirilerek hazırlanan hamur işi tatlıdır.

İtalyanlarda makarna ve unlu mamulün adı da Pasta’ dır. Fransa’ da pişirilen hamura da pasta adı verilir. Türkçe’ mizde Pasta kelimesi ise Osmanlı’ nın son döneminden kalan diplomatik dilin yani Fransızca’ nın bir uzantısı olma özelliği taşır.
 
İlk Pasta’ yı keyiflerine ve boğazlarına düşkün Romalılar’ ın yaptığını biliyoruz. Pastacılığın iki demir plaka arasında pişirilen ‘pasta’ tabanlarına malzemeler eklenerek geliştiğini de… İlk pastalar un ve sudan hazırlanan basit bulamaca bal, tohum, baharat, süt/krema, yumurta ve tereyağı eklenerek yapılıyormuş. Sonraları meyveler de işin içine girmeye

 Bu lezzetli hamur işinin iki türü Türkçe’ de Yaş Pasta ve Kuru Pasta’ dır…  Aslında Yaş Pasta ya da Kuru Pasta’ da kullanılan hamur karışımları az çok bellidir. Pasta’ da kullanılan ufak değişiklikler bizlere bir o kadar etkili seçenekler sunan temel malzemelerdir.

 

Pastane

 
Pastane ile size ulaşan çikolatalı muhteşem butik pastalar, ağızda eriyen Cheesecake' ler... İstanbul’un en iyi pastaneleri Çevre de size özel, insanı baştan çıkaran çağrısı ile buluşuyor.
 
Akşam üstü saat 4 – 6 arasında İstanbulun en büyük pastanesi ile çay ve pasta servisi Çevre Pastaneleri kalitesi…
 
Dilerseniz İncecik porselen tabaktaki Pasta’ nın çaydanlıktan fincana akan çay sesi ile ziyafete dönüştürebilirsiniz.
İstanbulun en tanınmış pasta pastanesi, hiç şüphesiz 1972’ den beri hizmetinizde olan Çevre.
 
Çevre Pastanesi şehir merkezinde yükselen stres ve yoğunluğu yanında iş hayatının getirdiği sıkıntıları kolaylıkla enfes lezzetleri ile haz ve rahatlamanız sağlatan kendine has kokusu ön planda olan pasta
 

Pastacılık

Pastacılık alanında Çevre, taze, kaliteli, doğal ve kişiye özel üretimler yapar. Alışılmış pastane konseptinin dışında, daha modern ve kişiye özel hizmet sunan haute-coutre adı verilen pasta üretimi, butik pastacılık yapımına dair bilgi ve becerini geliştirir.
 
Yüksek seviye pastacılık Çevre ile en baştan çıkartıcı günlerini yaşıyor diyebiliriz. İlhamını moda, dekorasyon ve doğadan alan yeni nesil butik pasta örnekleri sanat eseri veya mücevher güzelliğinde hizmetinizde. 
 

 Çevre

 
Çevre Pastaneleri birbirleri ile sohbet eden hanımların randevusuna sadık kalan sevgililerin, eşin dostun fısıldaşmaları, çevre pasta kalitesi ile haza dönüşüyor. Bu etkileyici birliktelik için Çevre markası ile hizmetinizde.
 
Çevre’ de cam tezgahında günlük taze butik pastalar siz değerli müşterileri ile buluşuyor. Pasta kalitesi ile rakiplerinden bir adım önde olan Çevre, hijyen olduğu kadar kaliteli malzemeye ve o malzemeyi harmanlandıran deneyimli ustaları ile lezzetine lezzet katan pastaları sizin beğeninize sunuyor.